Recenze: Přímý let z Prahy do New Yorku s Delta Air Lines

17.09.2019 , , Linda Olivová

Americká letecká společnost Delta Air Lines již několik letních sezón spojuje přímým letem Prahu a New York. Let jsme otestovali za vás a zjistili, co můžete od tohoto letu očekávat. 

Letecká společnost Delta

Delta Air Lines nepatří mezi nejluxusnější letecké společnosti, ale na zaoceánských letech si drží jakýsi průměrný standard. Lety nenabízí business třídu, pouze třídu Delta One, kde máte větší sedadla, více prostoru a samozřejmě přednostní servis. I v kategorii Economy Plus a Economy dostanete během letu vše, co potřebujete – jídlo, nealkoholické i alkoholické nápoje, polštářek, deku, masku na oči a sluchátka pro využití multimediálního zařízení před každou sedačkou. 

Jak vypadaly bezpečnostní pohovory na letišti v Praze i v New Yorku na JFK se dočtete zde. 

Jak si užít zaoceánský let

Let trvá okolo 9 hodin a operují ho větší letadla, než na jaká jsme zvyklí z Evropy. Jedná se zpravidla o Boeing 767, kde je v jedné řadě sedm sedadel rozdělených do tří sektorů (2-3-2). Let odlétá v příjemných 13:30, doporučujeme tedy být v 11 hodin už na letišti. Díky tomu i mimopražští nemusí vstávat v nekřesťanskou hodinu, aby se na letiště dostali včas. Do New Yorku dorazíte právě včas na to, abyste zvládli koktejl v baru na Manhattanu (časový posun mínus 6 hodin). 

Let z New Yorku je naopak večerní, takže máte ještě skoro celý den navíc na prozkoumávání New Yorku. Kvůli časovému posunu (+ 6 hodin) dorazíte druhý den před polednem. Osobně mám létání přes noc ráda, protože se dá lépe vyspat, ale pro nespavce to může být náročné. Ideální odlet zpět je v sobotu, kdy máte ještě nedělní odpoledne na přípravu zpět do pracovní reality. 

Během letu dostanete 3x jídlo – oběd, svačinu a lehčí večeři. Kafe od Starbucks bylo na letecké poměry nadprůměrné.

Výběr alka a nealka je dostatečný, včetně základních druhů tvrdého alkoholu. S alkoholem to ale doporučuji nepřehánět, více o tom, jak se připravit na dlouhý let a účinně bojovat s jetlagem si přečtěte zde

Osobní hodnocení

Jídlo a výběr z nápojů je podle mě v pohodě. Vybere si každý včetně vegetariánů a alkoholiků. 

Multimediální obrazovka v letadle je k dipozici. Za mě je to plus, protože i když jsem si dříve myslela, že to je v dnešní době již standard, když jsme před dvěma lety letěli s německým Condorem, osobní obrazovku jsme neměli vůbec, což bylo pro takto dlouhý let krušné. 

Obrazovka je ale o něco větší než mobil. Nabídka filmů je omezená, ale vybere si každý. Pro některé může být horší, že se filmy nedají sledovat s titulkami. 

Pokud máte flexibilní termín a řešíte letenky dostatečně dopředu, je možné sehnat zpáteční let i pod 15 000 Kč. 

Kolem a kolem mohu říct, že tento let je vhodný pro nenáročné cestovatele, kteří vyhledávají dobrý poměr čas/cena. Se všemi kontrolami jste od příjezdu na pražské letiště za 13 hodin v srdci Manhattanu, což je většinou doba samotného letu při přestupech. Náročnějším doporučuji využít jiné letecké společnosti, které nabízejí skutečnou Business Class, ale z Prahy nelítají do New Yorku přímo. 

Cestování na míru – flexibilně podle vašich přání díky Travel Kitchen

Chcete se do New Yorku vydat? Ozvěte se naší cestovatelské poradně a my se rádi podělíme o naše zkušenosti načerpané při cestách do New Yorku. Poradíme, co s cestou, kde si hledat ubytování, kam zajít na jídlo i co určitě nevynechat. Chcete-li si Velké jablko užít jako ostřílený Američan, nabídneme vám autentické zážitky.

Koupě organizovaného zájezdu často neplní přání flexibilního termínu nebo programu, individuální cestování na vlastní pěst zase není pro každého. Proto je tady Travel Kitchen – dovolená na míru! Cestovatelům připravíme flexibilní dovolenou podle představ, ušetříme vám drahocenný čas i obavy z plánování. Díky naší kuchařce získáte individuální itinerář s konkrétním programem, podporu 24/7, inspiraci na výjimečné zážitky i vhled do života místních lidí. To vše díky našim vlastním zkušenostem a kontaktům v nabízených destinacích.

Program připravujeme s ohledem na zodpovědné cestování, individuální přání klientů a s cílem vytvořit cestovatelské zážitky, na které budete vzpomínat celý život.

Linda Olivová a Travel Kitchen