New York: Proč se tam vydat na dovolenou?

03.10.2019 , , Linda Olivová

Často se nás ptáte, pro koho je dovolená v New York vhodná. Ať to zní jako sebevětší klišé, tak my odpovídáme, že pro všechny. New York nejsou jenom mrakodrapy a Socha Svobody. V New Yorku si najde zábavu nebo pro něj něco zajímavého každý, protože to není obyčejné kosmopolitní město a New York není jen Manhattan. V New Yorku se mluví 800 jazyky, takže to samo o sobě napovídá, je zde opravdu hodně menšin z celého světa. Kde jinde byste si k snídani dali čínské knedlíčky dim sum a o pár kroků dále k obědu italskou pizzu a ristretto.

Kultura

Architektura, muzea, výstavy a v neposlední řadě muzikály na Broadwayi. Vyjeďte 100 pater nad zemí na jeden z mrakodrapů (umíme poradit i jak to udělat zadarmo) a vychutnejte si město téměř z ptačí perspektivy. Projděte se po Brooklynském mostě a zjistěte, proč lidé při jeho rekonstrukci umírali, jestli je možné přežít skok z Brooklynského mostu a čím přispěla jeho výstavba k feminismu.  New York je také městem, kde se každoročně natáčí spoustu filmů a seriálů. Pošleme vás na místa ze seriálu Sex ve městě, filmů Sám doma, Duch a další.

Recenze: Přímý let z Prahy do New Yorku s Delta Air Lines

Sport

Klasikou je pro každého běžce proběhnout si rozsáhlý Central Park. Můžete samozřejmě sami nebo rovnou ve skupině dalších nadšenců. Projet 30 km po Manhattanu na kole? Vylézt na boulderovou stěnu s výhledem na Brooklynský most a Manhattan? Raději se na sport jen díváte? Zajděte na basketbalový nebo basebalový zápas. V zimě nesmí chybět samozřejmě hokej.

Recenze: Bezpečnostní pohovory na letišti při cestě do USA

Jídlo

Průvodkyně v Harlemu nám řekla, že když roztočíte glóbus a zapíchnete prst kamkoliv na světě, najdete tu autentickou kuchyň, která tento stát reprezentuje. Podle newyorčanů jsou zde nejlepší bagely a pizzy na světě. Kromě toho tu ale najdete malá bistra a restaurace, která patří přistěhovalcům. Pokud chcete cestovat zodpovědně a přispět raději na kroužky malých dětí než velkým řetězcům, pomůžeme vám taková místa v New Yorku najít.

Noční život

Město, které nikdy nespí. Koktejl na terase s výhledem na Empire State Building je naprosto skvělý, ale bary a restaurace jsou jen začátek. Představte si i to, že na ulici ve stánku koupíte čerstvé ovoce a zeleninu i v noci. Honí vás v noci mlsná? Dejte si teplé cookies, právě vyndané z trouby, třeba i ve dvě v noci.

Zajímavé akce

V New Yorku se pořád něco děje. A my o tom víme a dokážeme zajistit i vstupy – na koncerty, popupy, festivaly…

Cestování na míru – flexibilně podle vašich přání díky Travel Kitchen

Chcete se do New Yorku vydat? Ozvěte se naší cestovatelské poradně a my se rádi podělíme o naše zkušenosti načerpané při cestách do New Yorku. Poradíme, co s cestou, kde si hledat ubytování, kam zajít na jídlo i co určitě nevynechat. Chcete-li si Velké jablko užít jako ostřílený Američan, nabídneme vám autentické zážitky.

Koupě organizovaného zájezdu často neplní přání flexibilního termínu nebo programu, individuální cestování na vlastní pěst zase není pro každého. Proto je tady Travel Kitchen – dovolená na míru! Cestovatelům připravíme flexibilní dovolenou podle představ, ušetříme vám drahocenný čas i obavy z plánování. Díky naší kuchařce získáte individuální itinerář s konkrétním programem, podporu 24/7, inspiraci na výjimečné zážitky i vhled do života místních lidí. To vše díky našim vlastním zkušenostem a kontaktům v nabízených destinacích.

Program připravujeme s ohledem na zodpovědné cestování, individuální přání klientů a s cílem vytvořit cestovatelské zážitky, na které budete vzpomínat celý život.

Linda Olivová a Travel Kitchen