Po stopách Hemingwaye až do La Havany

07.09.2019 , , Martina Čmielová

V hlavním městě Kuby vedle sebe v kontrastu stojí opravené vládní budovy a zarostlé, chátrající domy, které čekají na demolici nebo drahou rekonstrukci. Zároveň tady v hojném počtu uvidíte nablýskané staré Chevrolety. A pak taky staré Lady, Žigulíky a Škodovky.

V Travel Kitchen jsme cestovatelé a pozorovatelné, a tak se vám pokusíme přiblížit místní atmosféru co nejvěrohodněji a poradit, co nenajdete v žádném průvodci.

Hemingwayova Havana

V Havaně je také množství míst, která hlásí, že tu byl Ernest Hemingway. V hotelu Ambos Mundos (Oba Světy) mají z pokoje, kde slavný spisovatel přebýval, vytvořené muzeum. Vstupné je za symbolické 2 CUC, což je částka, za kterou si tehdy Hemingway pokoj pronajímal. Na střeše hotelu můžete navštívit restauraci s terasou, odkud máte Havanu jako na dlani, včetně výhledu na sochu Ježíše Krista na druhém břehu zálivu.

Ubytování v Havaně

Do Havany proudí Kubánci ze všech koutů ostrova. Znamená pro místní možnost dobrého výdělku a stěhují se sem většinou s celou rodinou. Havana je však nejlidnatější částí Kuby a aktuálně čelí nedostatku ubytovací kapacity. V malých bytech společně bydlí i několik generací – jedna postel vedle druhé.

Tyto podmínky však příliš nekorespondují s potřebami mladých zamilovaných párů. Pro ty Havana nabízí takzvané hodinové hotely. A teď čtěte pozorně, abyste si nespletli barvu. Hodinové hotely jsou označeny stejně jako ubytování pro zahraniční turisty, jen namísto modré je znak v červené barvě.

Modrá značka ubytování je tedy určena pro turisty, platí se v CUC a za noc. Červená značka je pro místní, platí se v v CUP za hodinu.

Cestování na míru – flexibilně podle vašich přání díky Travel Kitchen

Chcete se na Kubu vydat? Ozvěte se naší cestovatelské poradně a my vám poradíme. Koupě organizovaného zájezdu vám totiž neplní přání flexibilního termínu nebo programu, individuální cestování na vlastní pěst zase není pro každého. Proto je tady Travel Kitchen – dovolená na míru! Cestovatelům, jako jste vy, připravíme flexibilní dovolenou podle představ, ušetříme drahocenný čas i obavy z plánování. Díky naší kuchařce získáte individuální itinerář s konkrétním programem, podporu 24/7, inspiraci na výjimečné zážitky i vhled do života místních lidí. To vše díky našim vlastním zkušenostem a kontaktům v nabízených destinacích.

Program připravujeme s ohledem na zodpovědné cestování, individuální přání klientů a s cílem vytvořit cestovatelské zážitky, na které budete vzpomínat celý život.

Linda Olivová a Travel Kitchen