Proč cestovat zodpovědně?

Na slonech se nejezdí! 05.09.2019 , , Martina Čmielová

Současná doba umožňuje lidem pohodlně a dostupně cestovat i do takových destinací, které před dvaceti lety vídali jen v dokumentárních filmech. Nárůst turistického ruchu s sebou ale nese nejen požitek z cestování a zdroj finančních příjmů místních, ruku v ruce jde i s vyšší produkcí emisí skleníkových plynů, znečišťováním přírodního prostředí, vymírání druhů zvířat i rostlin a celkové devastace dříve panenských míst.

Přitom stačí málo, aby tvář destinace zůstala zachována – zamýšlet se nad tím, co a jak během cestování děláme, cestovat zodpovědně a udržitelně. Pomáhat rozvíjet zodpovědný a udržitelný turismus.

Odnášejte si zážitky, zanechávejte jen otisky bot

V souvislosti s tím se na cestovatelských blozích množí články o tom, jaký je rozdíl mezi cestovatelem a turistou. Názory se různí. Někdo tvrdí, že posledním opravdovým cestovatelem byl Emil Holub a my všichni jsme už jen turisté. Já zase tvrdím, že cestování je o tom místo prožít a ne ho v rychlosti navštívit a odškrtnout ze seznamu „selfiespotů“.

 „Take memories. Leave only footprints.“

V Travel Kitchen cestovatelům doporučujeme dovolenou na míru a šetříme drahocenný čas i obavy z plánování. Díky naší kuchařce získáte flexibilní itinerář s konkrétním programem, podporu 24/7, inspiraci na výjimečné zážitky i vhled do života místních lidí. To vše díky našim vlastním zkušenostem a kontaktům v nabízených destinacích.

Program navrhujeme s ohledem na zodpovědné cestování, vaše individuální přání a s cílem vytvořit cestovatelské zážitky, na které budete vzpomínat celý život. Zajímá vás více informací? Ozvěte se naší cestovatelské poradně!

Linda Olivová a Travel Kitchen